Utredningen – för Ambulansen Gävle
Denna rapport redogör för vad som hände 2013-02-01, hur händelsen hanterades efteråt, vilka brister i verksamheten som identifierats samt vilka åtgärder som föreslås.

BRAIN-larm har kortat tiden med 35 procent för strokepatienter
Endast 43 minuter från det att larmet går tills patienten är under behandling. Det är en siffra som gäller för hela 2012, men enbart för BRAIN-larm. – Nu vill vi att alla ambulansföretag ska köra BRAIN-larm, säger överläkare Rebecca Undén Göransson. Vi har kapacitet för det och har inlett diskussioner med alla ambulansaktörer i Stockholmsområdet.
Ambulanssjukvården anmäler händelse enligt lex Maria
Ambulanssjukvården och Sjukresor Halland gör en lex Maria-anmälan till Socialstyrelsen angående en händelse på ett äldreboende där patienten senare avled.
Ny utbildning för utryckningsförare
Nationellt kompetensspår

Vägarnas trafiksäkerhetskameror byts ut
Trafikverket kommer med början nästa år att byta ut dagens trafiksäkerhetskameror efter vägarna mot nya enheter. Bytet medför ingen skillnad för bilisterna och görs för att kamerorna närmar sig sin tekniska livslängd

SKL kritiska till alarmeringstjänstutredningen
En ny myndighet föreslås ta över från SOS Alarm. Utredningens förslag reser många frågor. Hur ska till exempel kommuner och landsting ges inflytande?

Utryckningsförare med diabetes/epilepsi
Från och med den 19 januari 2013 gäller nya regler för att inneha högre behörigheter.

IVPA FÖDDES I VÄRMLÄNDSKA TORSBY
Enligt Sveriges kommuner och landsting startades IVPA redan 1992 som ett glesbygdsprojekt i Torsby kommun, Värmlands län. Initiativtagare var dåvarande Räddningsverket. Syftet var tydligt. Att förbättra samverkan mellan ambulanssjukvård och räddningstjänst. Det fanns behov av ett mer organiserat samarbete framförallt ute på landsbygden.