Ett nytt kapitel inte bara för tidningen utan också för mig!


Jag vill börja med att tacka Sven, dels för att han de senaste 20 åren skapat en fantastisk tidning för samverkan med flera olika blåljusaktörer, men också för att jag nu får förtroendet att ta över som ny ägare.

Sedan första februari har On Road Education och jag, Jerry Lidberg tagit över spakarna för tidningen och skall göra vårt allra bästa för att den skall leva vidare i samma blåljusblinkande anda.

Med en gedigen bakgrund och kunskap inom akut- och prehospital sjukvård samt som entreprenör ser jag framemot att anta detta uppdrag och utveckla både mig själv och tidningen tillsammans med skribenter och läsare!

Samverkan 112 är en tidning för er inom bl.a. ambulans, polis, räddningstjänst, sosalarm, tull och kustbevakning. Detta är er tidning och jag hoppas vi kan bygga vidare på samverkan, förståelse och kunskap samtidigt som vi utbyter viktiga erfarenheter. För att tidningen skall fortsätta att utvecklas behöver vi er hjälp, har du önskemål om inslag eller kanske en egen text du vill dela så tveka inte att höra av dig på info [at] s112 [dot] se

I tidningen, på hemsidan och i våra sociala medier kan ni hålla er uppdaterade på kommande evenemang, artiklar och andra spännande nyheter!
Trevlig läsning!

 

Jerry Lidberg
Chefredaktör och ansvarig utgivare
jerry [at] s112 [dot] se


 

 

värme och vaccinationer väcker hopp

CORONAPANDEMIN har fått många att arbeta hemifrån och samtidigt omvärdera vad som egentligen är en traditionell fysisk arbetsplats. För blåljus- och sjukvårdspersonal är det annorlunda. Tjänstgörande personal måste dagligen möta nya människor i sitt arbete. En ständig oro för att bli smittad. Det har säkert de flesta av oss upplevt, både på vägen till och […]

Kris kan skapa nya möjligheter

Coronapandemin håller världens länder i ett järngrepp. Mycket av det som vi tidigare tog för givet, försvann plötsligt över en natt. Pandemin har ställt till med mycket elände. Men är allt bara negativt?

Kunskap hjälper och rädsla stjälper!

I DENNA SKRIFT SKRIVS det mycket om samverkan och då kanske framför allt samverkan inom blåljusorganisationerna. Jag skulle vilja lyfta en annan dimension av samverkan av hög relevans för våra organisationer. Idag talas det om kunskapsbaserade verksamheter, det vill säga att medarbetarna förväntas värdera, kritiskt granska och nyttja olika former av kunskap i syfte att […]

Tillvarata lokalt engagemang

”Livräddande insatser kräver lagarbete” är en mening som går att läsa på sms-livräddares hemsida. Meningsinnehållet har väl aldrig varit mer aktuellt än vad det är idag!

Vi vill uppmärksamma och stödja

Jag tackar för förtroendet att få skriva ledaren i detta nummer. Det är tidigt lördag morgon, jag sitter vid köksbordet och ser solen färga himlen röd och spegla sig i sjön.