Skånes ambulansverksamhet ska tillbaka i offentlig regi

– Igår (den 9/12) tog regionfullmäktige beslut om att ambulansverksamheten ska tillbaka i offentlig regi. Det är ett viktigt steg för en patientsäker vård. Det är positivt för personalen och det är en seger för oss som inte vill att privata aktörer ska få hantera så samhällsviktiga verksamheter, säger Sara Svensson (V) gruppledare.

Läs mer här:

Kommentarer

 1. Pontus A säger:

  Äntligen! Varför har det tagit sådan tid att förstå det man kan räkna ut på förhand

 2. Anne-Lie Kronohage säger:

  Tack!
  Äntligen vänder vindarna!

 3. Bra att Regionen tar tillbaka ambulanssjukvården i egen regi. Men passa på att lägg ner den sjukt ineffektiva enheten (RSPE) som idagsläget hämmar mer än de utvecklar ambulanssjukvården.

 4. Det var på tiden Äntligen.

 5. Härligt! Ut med skojarna/hästhandlarna! Passa på att göra rent hus och städa ut de chefer/underchefer som under den tid som gått enbart ”vänt kappan efter vinden”, säkrat sina positioner och samtidigt ”huggit” sina kollegor i ryggen.Ta nya tag och återta kontrollen över vården! För en gångs skull lyssna på de som utför vården, d.v.s ambulanspersonalen. Bygg upp en ny organisation och betala notan själv! Möjligen blir det något dyrare men inse då att kvalitet kostar och att pengarna i vart fall stannar i verksamheten! Försök få tillbaka den kompetenta personal som tröttnat och tidigare lämnat organisationen. Kom igen RSPE!!! Vi fixar det här !

 6. fredrik säger:

  Usch. Trist varje gång man läser om återgång till gråsosse-Sverige.

  • Men förhoppningsvis går inte Region Skane i konkurs (likt Sirius Humanum) Och lämnar våra invånare utan fungerande ambulanssjukvård. Då lyckades som tur var Falck rädda verksamheten..

 7. Linus Pråme säger:

  Detta är den bästa julklappen på länge. Nu önskar jag att samma tänk sprider sig till räddningstjänsten, men framförallt….-Grattis till alla er på ambulansen

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*