Utbildning till ambulanssjukvårdare återupptas


Vuxenhögskolan i Skövde och Medlearn i Stockholm har beviljats statliga medel för att under 2017 bedriva utbildning till ambulanssjukvårdare. Yrkeshögskoleutbildning (Yh), är en statligt finansierad utbildningsform och utbildningarna står under statlig tillsyn och berättigar till studiemedel från CSN.

Hos Medlearn i Stockholm är utbildningen till ambulanssjukvårdare en vidareutbildning för den som studerat Vård- och omsorgsutbildning och  arbetat som undersköterska i minst 2 år, varav 1 år inom sluten vården. Utbildningen bedrivs på heltid i Stockholm och eleven läser 5 YH-poäng per vecka, totalt 200 YH-poäng.

Studierna sker i skola 3-4 dagar per vecka, övrig tid studerar eleven självständigt med hjälp av studieplattform och en individuell studieplan. Utbildning i praktiska moment sker framförallt vid den arbetsplatsförlagda praktiken (LIA, lärande i arbete). Arbete som ambulanssjukvårdare kräver god fysik och psykisk stabilitet.

Skövde kommun erbjuder yrkeshögskoleutbildning till ambulanssjukvårdare med start i augusti 2017. Mer information om denna utbildning kommer inom kort.

Text: Sven Åsheden


 

 

Kommentarer

  1. Hej hur var och när kan man söka till detta ? 😀

  2. Hej Jenny och tack för din fråga! Vi återkommer med ytterligare information när lärosäterna är klara med sina kursprogram. Hälsningar Redaktionen / Sven

  3. Andrew Murphy säger:

    hej jag är intresserad. min email lqwid [at] yahoo [dot] com vill ha mer info om när ni ska starta.

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*