Grön laser attack mot ambulanspersonal

Under kvällen igår (läs; 19/9) vid 21.30-tiden attackerades Lidingö brandstation och dess ambulansenhet med grön laser.

Ambulanspersonal träffades av grön laser i ögonen. Ambulansenheten ”röd-märktes” omgående och polis kallades till platsen.

De skyddsglasögon som finns i ambulansen kan minska den skadliga effekten av grön laser, men är långt ifrån ett heltäckande skydd.

Vid attacken riktades flera laserstrålar in mot stationen i samband med ett Prio 1 uppdrag. Ambulansenhet var på väg att undsätta personer i behov av akutsjukvård.

Ambulansen kunde inte lämna stationen på grund av attacken som pågick under cirka 10 minuter.

VIDEO:  https://vimeo.com/90639683

Text: Sven Åsheden   Foto: Strålsäkerhetsmyndigheten

Kommentarer

 1. idiotiskt gjort

 2. ”Kulturbeikare” bor mem

 3. Peter Lindström säger:

  Tycker det är allvarligt när man hindrar Räddningstjänsten, ambulanssjukvårdare och poliser. Det borde leda till åtal oftare att skjuta med laser eller kasta sten på personal som försöker rädda liv.

  Landstinget eller statlig resursförstärkning borde ge Räddningstjänst och ambulanssjukvårdare kameror och videokameror för dokumentering så man lättare kan åtala de som utför dessa attacker. Polisen har väl redan bra kameror med zoom funktioner får man hoppas de fått.

  Fortsätta informera på skolor till barn/ungdomar att det kan vara dina föräldrar eller vänner som får sätta livet till för att livräddande personal hindras.

  Hoppas ni får det politiska stöd ni behöver. Att informera allmänheten utan att bryta mot personlig sekretess är nödvändigt för att era frågor och önskan om bättre arbetssituation skall få tyngd.

  Allmänheten har rätt att få veta vad som sker.

  Hälsningar,
  Peter Lindström
  Gävle

 4. Enligt säker källa kunde polisen lokalisera den eller de som använt lasern till en fastighet mitt emot brandstationen. Det ska ha varit barn. Anmälan om misshandel har skrivits.

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*