Välkommen till Samverkan 112:s nya hemsida!
Allting är inte riktigt på plats än, men vi jobbar så snabbt vi kan för att få allt klart. Tack för ditt tålamod.

R.A.P.S. – mer än en talgrupp i Rakel

Tidningen Samverkan 112 vill alltid uppmuntra och stödja ideellt arbete och nytänkande i alla dess former.
Vi bestämde träff med Erika Haage och Lars Ädel i polisens högkvarter, på vackra Kungsholmen, i Stockholms innerstad.
Erika Haage arbetar inom Polismyndigheten, närmare bestämt vid NFC, nationellt forensiskt centrum, avdelning fingeravtryck.
Lars Ädel arbetar sedan 20 år tillbaka med reklam och event i alla dess former.

Att R.A.P.S är mer än en talgrupp i Rakel måste ni förklara.
– Vår association till bokstavskombinationen handlar om ett forum för personal inom Räddning, Ambulans, Polis, Sjukvård, Kriminalvård, Tull och Kustbevakning. Vår huvudmålsättningen är att skapa samhörighet mellan de olika yrkeskategorierna, både på arbetet och utanför arbetet, genom en mängd olika och trevliga aktiviteter. Högt i tak är viktigt för trivsel säger Erika Haage.
– Gruppen är sluten och man måste på något sätt påvisa eller påtala vart man jobbar annars blir man inte medlem. Och vårt medlemsregister behandlas med absolut högsta sekretess och får inte användas i tredje hand, tillägger Erika Haage.

Vilka är ansvariga?
– Vi är tre stycken som är ansvariga för R.A.P.S. Det är jag Erika Haage, Patrik Nordgren från Polisen Göteborg och till vår hjälp har vi Lars Ädel, som är event-makare och den som fixar hemsida, instagram och trycksaker med mera.

Vänder ni er bara till
Stockholmare och Göteborgare?
– Nej, nej, vi är ett nationellt forum och ju fler medlemmar desto lättare blir det för oss ansvariga att leverera bra och intressanta produkter, säger Erika Haage.

Hur blir man medlem?
Medlemsansökan skickas till e-post: klubbraps@gmail.com. Bifoga en kopia från någon identitetshandling som bevisar din yrkesprofession. Det sker en noggrann kontroll innan medlemskapet beviljas. Medlemskapet är gratis och varje godkänd medlem kan ansöka om personligt medlemskort, som bevis på medlemskap i samband med AW kvällarna.

Vilka förmåner ger ett medlemskap?
– Vi samarbetar med ett flertal kända varumärken som ger medlemsrabatter. Medlemmar får kontinuerliga erbjudanden via verksamhetens hemsidan. Torsdagen den 14 April 2016 kastar vi loss tillsammans med Viking Line, i egen chartrad båt. Vi räknar med att omkring 1 000 medlemmar kommer att delta i denna första R.A.P.S. kryssning. (Se annons på sida 29). Detta för att nämna några av medlemsförmånerna, säger eventansvarige Lars Ädel. ■

Text och foto: Sven Åsheden

ANNONSER