Inbrott hos räddningstjänsten

DALARNA / LYSSNA / Några ha tagit sig in i garaget och stulit flera verktyg som används vid trafikolyckor.

Räddningstjänstens granskning av sig själva

DALARNA / VIDEO / ”Det är naturligtvis inte bra”. Så kommenterar enhetschefen med ansvar för brandfarliga varor på MSB, Fredrik Nyström, uppgifterna om att gasföretaget som brann utanför Falun har bedrivit verksamhet utan giltigt tillstånd de senaste sju månaderna.

Brandvärne­t rustade för sjukvårdsl­arm

VADSTENA / LYSSNA / Nu är Borghamns brandvärn redo att ge sig ut på sjukvårdslarm. Det handlar om så kallade IVPA-larm, vilket står för “i väntan på ambulans”.

Satelliter larmar räddningstjänsterna

ÖREBRO / VIDEO / Det är inte bara brandflyg och mänskliga ögon som kan larma om bränder. Satelliter, som testats under två år, används nu operativt i landet för att upptäcka bränder i skog och mark.

Räddningstjänsten får hjälp

REGION ÖSTERGÖTLAND / VIDEO / Till hjälp har de en helt ny stationsbil.

Cancerrisken högre än tidigare känt

SVERIGE / LYSSNA / Brandmän löper större risk att drabbas av cancer än vad man tidigare känt till, har en expertgrupp inom Världshälsoorganisationen kommit fram till.

Ny räddningsstation

SÖRMLAND / LYSSNA / Kommunstyrelsen i Eskilstuna ska fatta beslut om projektering för en räddningsstation för både räddningstjänst och ambulansverksamhet på Montörsgatan med närhet till Västerleden.

Kritiska till sammanslagning

SKARABORG / LYSSNA / Till sammanslagning av räddningstjänsterna.

Brandbilar blir räddningsfordon i Ukraina

REGION DALARNA / VIDEO / När industribrandkåren på pappersbruket i Grycksbo lades ned stod företaget med två brandbilar som skulle auktioneras ut. Men nu har man istället beslutat skänka fordonen till det krigsdrabbade Ukraina.

Drönaren kommunicerar med nödställda

REGION JÖNKÖPINGS LÄN / VIDEO / Räddningstjänsten i Jönköping har under ett drygt år använt drönare vid vissa räddningsinsatser. Under året har användningsområdet utökats och spelar nu stor roll i arbetet.