Räddningstjänst beskjuten


Räddningstjänst beskjuten med raketer under uppdrag
I Helsingborg har räddningstjänst på väg ut på uppdrag i området Dalhem beskjutits med fyrverkerier, skriver polisen på sin sajt. En större resurs från polisen fick rycka ut för att bistå.

– Vi är i området och ska se till att skapa lugn och att räddningstjänsten ska få avsluta sin insats, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till Kvällsposten.

Ingen person har skadats.

Källa: Schibsted /Omni    Foto: Arkivfoto Samverkan 112

Prejade polisbil = Blåljussabotage

En 36-årig man bosatt i Lessebo, 35 km öster om Växjö, har häktats för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Brottet inträffade på riksväg 25 när en polisbil jagades i fatt och prejades efter ett relationsvåldsärende.

Straffrättsligt skydd för blåljuspersonal

På flera orter runt om i Sverige förekommer hot och våld mot bl.a. blåljuspersonal och skadegörelse mot deras fordon. För att vända utvecklingen och motverka brottsligheten i dessa områden krävs det insatser från hela samhället och på olika nivåer.

Kassör förskingrade 425 444 kr

Svensk Katastrofmedicinsk förening (SKMF) försöker beakta den personliga tragedi som drabbat föreningens kassör. Ärendet ligger nu hos åklagare.

Brottsmisstanke mot anställd i samband med räddningsinsats

En anställd vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst har av polisen delgivits misstanke om brott i samband med räddningsinsatsen vid en trafikolycka i Örkelljunga, då en kollega avled.

Sjuksköterska i ambulans utförde skiftbyte under prio 1-uppdrag

Arbetade som sjuksköterska från och med januari 2014, men erhöll legitimation först den 16 juni 2014. IVO riktar nu kritik mot sjuksköterskan för att ha åkt till ambulansstationen för personalbyte under pågående prio1-uppdrag.

Minnesanteckningar från mötet med Inrikes­minister Anders Ygeman

Inrikes­minister Anders Ygemans tack till deltagarna vid rundabordsamtalet. Ett samtal om hot och våld mot personal inom polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården den 5 februari 2016.

Hot och våld mot blåljuspersonal har ökat.

Inrikesminister Anders Ygeman bjuder in ALARM-Ambulansförbundet till rundabordssamtal. Samtalet sker fredagen den 5/2.

Läs hela domen – Olaga hot mot ambulanssjuksköterska

Södertörns tingsrätt anser att mannen gjort sig skyldig till olaga hot och olovlig körning. Han döms till 100 dagsböter på 140 kronor. Han ska dessutom betala ambulanssjuksköterskan och ambulanssjukvårdaren 5 000 kronor var i skadestånd.