Ljusteknik erbjuder en helt ny dimension av säkerhet


Ljusteknikföretaget TopRight Nordic har fått nya beställningar från flera räddningstjänster i Sverige. Ordrarna gäller aktiva ljussatta farthinder som ger en säkrare arbetsmiljö i trafiken. Ordervärdet blir inledningsvis drygt 330 000 kronor.

Med sitt sortiment inom BRIGHT Safety™ erbjuder TopRight en helt ny dimension av säkerhet på våra vägar. Vissa miljöer ställer extra höga krav på säkerhet, som till exempel en olycksplats i mörker eller vägarbete i snö och dimma. Där jobbar yrkesgrupper som är extra utsatta och som riskerar sina egna liv för att rädda andras.

Att skapa uppmärksamhet och vara synlig är en oerhört viktig säkerhetsåtgärd. Med aktiva varselvästar, trafikband, blinkande farthinder, upplysta varningstält och hjälmar med ljus kan en olycksplats snabbt skapa markant bättre synlighet och därmed säkerhet.

Ljuset i TopRights BRIGHT Safety-produkter har unik synbarhet i mörker, genom dimma, rök och regn. Flytande ljus av tekniken elektroluminiscent ger supertunna, böjbara, stöttåliga och energisnåla säkerhetslösningar.

Produkterna har testats och utvärderats i nära samarbete med Trafikverket och räddningstjänsten.

”Vi känner oss oerhört glada över att få leverera aktiva varningsljus till flera av Sveriges räddningstjänster. Att beställningar nu sker visar värdet, att efterfrågan ökar är mycket positivt för både oss och alla de hjältar som riskerar sina liv för att rädda andras ute på våra vägar”, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

 

Beställningarna kommer från sex olika räddningstjänster och levereras av TopRights samarbetspartners Dafo och Brinab.

Ordervärdet ligger inledningsvis på ca 340 000 kr men TopRight bedömer att det finns en mycket stor potential för området aktiva farthinder, såväl hos befintliga som andra liknade kunder.

Fakta BRIGHT Safety från TopRight Nordic
Ljusteknologin som används i produkterna är elektroluminiscent ljus (EL-ljus). Genom att applicera EL-teknik på befintlig utrustning eller genom utveckling av nya produkter med denna teknik, är målet att kunna öka synbarheten och därmed säkerheten för både räddningspersonal och trafikanter. En fördel med EL-ljuset är att ljuset inte bländar ögat samtidigt som man enkelt identifierar ljuset på långa avstånd i mörker. Ett budskap som belyses med EL-tekniken blir tydligt utan att störa. Ljuset har unik synbarhet i mörker, genom dimma, snö, regn och rök.

Läs mer på:

https://toprightnordic.com/safety-index
https://toprightnordic.com/nyheter/2017/5/15/svt-rapport-om-varningsljusensom-ska-radda-liv
https://www.motormannen.se/om-oss/opinion-och-paaverkan/pressrum/pressmeddelanden/


 

ANNONSER