Välkommen till Samverkan 112:s nya hemsida!
Allting är inte riktigt på plats än, men vi jobbar så snabbt vi kan för att få allt klart. Tack för ditt tålamod.

Säker ambulanstransport av moder och barn

I Stockholm finns numera riktlinjer som innebär att alla nyförlösta barn skall transporteras på mammas bröst i ambulansen. I dagsläget innebär detta att mamman spänns fast på båren medan barnet ligger ”fritt” på mammans bröst. Pär Johansson har tagit fram en säkerhetssele som medger en säker transport av moder/barn i ambulans.

Kangoofix är en säkerhetssele som är avsedd för transport av nyförlösta och barn upp till ca 9 kg. Selen består av en innersele, värmepåse och säkerhetssele. Kangoofix testas och utvärderas nu skarpt i Stockholm.

Pär Johansson är 48 år. Ambulanssjukvårdare i Sollentuna och uppfinnare av Kangoofix.

Ytterligare information:  www.kangoofix.com,  Pär Johansson 0708 -81 83 14    swedman@hotmail.com