Säker ambulanstransport av moder och barn

I Stockholm finns numera riktlinjer som innebär att alla nyförlösta barn skall transporteras på mammas bröst i ambulansen. I dagsläget innebär detta att mamman spänns fast på båren medan barnet ligger ”fritt” på mammans bröst. Pär Johansson har tagit fram en säkerhetssele som medger en säker transport av moder/barn i ambulans.

Kangoofix är en säkerhetssele som är avsedd för transport av nyförlösta och barn upp till ca 9 kg. Selen består av en innersele, värmepåse och säkerhetssele. Kangoofix testas och utvärderas nu skarpt i Stockholm.

Pär Johansson är 48 år. Ambulanssjukvårdare i Sollentuna och uppfinnare av Kangoofix.

Ytterligare information:  www.kangoofix.com,  Pär Johansson 0708 -81 83 14    swedman [at] hotmail [dot] com

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*