Poliser får kroppskameror

SVERIGE / VIDEO / Samtliga poliser i yttre tjänst i landet ska nu under hösten utrustas med kroppskameror som dokumenterar det som sker på arbetspassen. Här i länet är Jönköping, Habo och Mullsjö först ut. Enligt polisen kan kamerorna bidra till att minska hot och våld mot dem.

Psykiatriambulans vore bättre

TRANÅS / LYSSNA / Du som mår psykiskt dåligt och behöver akut hjälp med att komma till sjukhus blir idag ofta upphämtad av en polisbil.

Polisen kritiseras i ny rapport

LINKÖPING / Dåligt fungerande ledning, bristfälliga analyser och måttlig respekt för lagar och regler.

Polis svårt misshandlad

SKÖVDE / LYSSNA / Per Gustavsson blev så grovt misshandlad under ett ingripande i Skövde att han fick men för livet och fick sluta arbeta som polis.

Poliser kraschar vid utryckningskörning

SVERIGE / LYSSNA /  Enligt en ny studie från Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, har var tionde polis varit med i en trafikolycka i samband med en utryckning.

Timslånga köer till 114 14

GOTLAND /  LYSSNA / Fyra timmar i telefonkö för att göra en polisanmälan – det mötte 83-åriga Margareta Söderholm när hon hade blivit utsatt för ett bedrägeriförsök.

Polis vådasköt kollega

REGION JÖNKÖPING. / LYSSNA /. Den polis i Värnamo som av misstag sköt ett skott i ett polisgarage i höstas och träffade en kollega i benet, får nu en varning av polisens personalansvarsnämnd.

Poliser utrustas med kroppskameror

SVERIGE / LYSSNA / Alla Sveriges poliser i yttre tjänst ska från och med i höst utrustas med kroppskameror.

Blåljuspersonal kritiseras för övervåld

REGION ÖREBRO / En örebroare trycktes ner på nylagd asfalt och blev sprejad med OC-spray när han låg på marken. Mannen fick svåra brännskador och låg i respirator i två dygn efteråt.

Räddad av hundbilens hjärtstartare

DALARNA / Dagen på hundträningsveckan slutade inte med samkväm, utan med hjärtstopp.