Allt fler uppdrag för länets jourläkarbilar

STOCKHOLM / LYSSNA. Länets jourläkarbilar har fått rycka ut betydligt oftare den här sommaren – fyra gånger fler hembesök har gjorts jämfört med 2017. – Det är en bra avlastning för sjukvården, säger läkaren Azim Osman.

Vill utöka samarbetet med ambulanshelikoptern

HALLAND / VIDEO. Ambulanspersonalen i Kungsbacka vill att Region Halland utökar samarbetet med ambulanshelikoptern från Västra Götaland. Det då de anser att det tar för lång tid att beställa och få helikoptern på plats.

Ambulans väjde för vilt – obältad personal skadades

SÖRMLAND. För ett kort ögonblick spände vårdaren loss sig bak i ambulansen för att nå utrustning till en patient. I samma ögonblick tvärbromsade föraren eftersom en hjort sprang upp på vägen – och vårdaren slungades framåt.

Specialbyggd Volvo V90 till tysk ambulanspersonal

TYSKLAND. I ett pilotprojekt för snabbare och effektivare vård har läkare och ambulanspersonal vid universitetssjukhuset i tyska Heidelberg nu försetts med en specialdesignad Volvo V90 Cross Country.

Region Jämtland Härjedalen polisanmäler eventföretag

JÄMTLAND HÄRJEDALEN. Revision visar på bristande rutiner inom akutområdet

Region Skåne söker dansk hjälp för helikopterköp

REGION SKÅNE. Skåne har länge stått utan ambulanshelikoptrar och ambulansflyg. Nu kan en ändring vara på gång. Region Skåne hoppas få med sig grannregionerna Blekinge och Kronoberg på en gemensam helikoptersatsning. Även danska Region Hovedstaden anmäler intresse.

Här är barnens tröst under ambulansfärden: Blåljusnallen

ÖREBRO / LYSSNA.  Blodgivarna i Örebro ger inte bara blod, utan även nallebjörnar. När de gett blod har de valt att skänka pengar till inköpet av nallebjörnarna.

Fortsatt missnöje bland ambulanspersonalen i Jokkmokk

REGION NORRBOTTEN / LYSSNA. Läget bland ambulanspersonalen i Jokkmokk har minst sagt varit turbulent den senaste tiden. I början av februari sa fem personer upp sig på grund av missnöje med avtal gällande scheman.

Fel bedömning ofta bakom vårdskador i ambulans

FORSKNING. Felbedömningar och bristande dokumentation är en orsak till att patienter kan skadas på väg till sjukhuset. Forskare bedömer att risken för vårdskada är relativt hög i ambulanssjukvården.

Falsk sjuksköterska jobbade inom ambulansen i sex år

REGION GÄVLEBORG / LYSSNA. En falsk sjuksköterska har arbetat inom ambulansverksamheten i sex år, enligt Region Gävleborg.