Dalarnas nya lyxambulans

REGION DALARNA / LYSSNA / ”Den skapar rubriker”

Kräver större ambulans

REGION VÄSTMANLAND / Ambulanssjukvården i Västmanland har begärt mer pengar till en större ambulans, för att bland annat kunna transportera kraftigt överviktiga patienter.

Nya ambulansstation i Örebro

ÖREBRO / LYSSNA / Ungefär 100 personer kommer kunna ha sin arbetsplats här och en förhoppning med nya stationen är att ambulansen nu blir ännu snabbare.

Skador efter HLR ger sämre överlevnad

NY FORSKNING / Många som fått hjärt-lungräddning får skador i bröstkorgsväggen. Nya rön tyder på en försämrad överlevnad hos dessa patienter. Mer röntgenundersökningar och eventuell operation bör övervägas, menar forskarna bakom studien som presenteras på Kirurgveckan.

Levererade ambulans till Ukraina

REGION BLEKINGE / VIDEO / Karlskronabon Anders Högström är nyss hemkommen efter att ha levererat en ambulans till det krigsdrabbade Ukraina. Med sig hem har han bilder och minnen av de brutala spår som Rysslands invasionskrig lämnat efter sig.

Kungsbacka får ny ambulans till hösten

REGION HALLAND / I Halland finns det totalt 19 fullt utrustade ambulanser, varav 12 kör även nattetid. Av dess är det i nuläget 3 som är baserade i Kungsbacka.

Övertid för ambulanssjukvården i sommar

VÄSTMANLAND / LYSSNA / För att klara bemanningen under sommaren inom ambulanssjukvården i Västmanland, så kommer det att krävas en hel del övertid.

Ambulansförare vill ha eget förarbevis

REGION KRONOBERG / LYSSNA / Ambulansförare utsätts för både hotfulla och utsatta miljöer. Det visar en ny studie av Jörgen Lundälv, Docent i trafikmedicin vid Umeå universitet, där 134 ambulansförare anonymt svarat på enkäter om sin arbetsmiljö.

Stenkastning mot ambulans

REGION STOCKHOLM / En ambulans har utsatts för stenkastning i Vårberg i södra Stockholm.

Ambulanspersonal hårt drabbade

VÄSTRA GÖTALAND / VIDEO / Av stress – nu ska fler än tusen utbildas i Västra Götaland.