Årets mest inspirerande ”Blåljusmedarbetare”

Tidningsmarknaden kommer att vara fortsatt tuff, och det betyder extra hårt arbete. Men Samverkan 112 ska fortsätta att vara en ”smal” blåljus-tidning med ett brett utbud. Trots att flera tidningar fiskar i samma damm.

Men ingen kan överleva på gamla meriter. Nu handlar det om att vara kreativ och komma med intressant läsning till er kära Samverkan 112-läsare.

I det här numret bjuder vi givetvis på lite av varje. Ett långt och härligt stationsreportage från Räddningsstationen Kallerstad. Vi tittar in hos professor Danuta Wasserman som vigt sitt liv åt att forska i varför människor begår självmord. Tekniknytt från Standby, Telium Sweden och Safedriving och mycket mer!

Samverkan 112 är troligtvis den första blåljus-tidningen i Sverige som testar augmented reality. Augmented reality innebär att en fysisk tidningssida eller annons kan kompletteras med datorgenererade sinnesintryck som ljud, video, grafik eller GPS-data. Tekniken fungerar i smartphone mobiler och på surfplattor.

Vi använder en symbol och en QR-kod som indikerar att det finns mer innehåll tillgängligt via en mobil eller surfplatta.

– Syftet är att förhöja hela läsupplevelsen, säger vår AR-utvecklare Andrzej Andy Marcinkowski.

Alla vet att människors attityd och inställning påverkar prestation, resultat och trivsel. För att lyfta fram denna så viktiga egenskap vill vi få tips från er läsare om blåljus-kollegor som på olika sätt utmärker sig utöver det vanliga, helt i det tysta.

På varje ”blåljusstation” finns det i regel någon medarbetare, som i det tysta och helt anspråkslöst, underlättar vardagen både för sin arbetsgivare och för sina kollegor. Denne oftast tystlåtne person, utmärker sig vanligtvis även för andra goda och speciella egenskaper som till exempel; mycket yrkeskunnig, alltid motiverad, företagsam, rättvis, engagerad, men också som en bra kollega och kamrat.

I år inför tidningen Samverkan 112, tillsammans med en av tidningens annonsörer, en ny tradition genom att i höst dela ut ett hederspris till årets mest inspirerande ”Blåljusmedarbetare”.

Privatpersoner kan inte vinna priset – utan enbart aktiva blåljusmedarbetare inom Räddningstjänst, Ambulanssjukvård, Polis, Sjöräddning, Tull, SOS Alarm med flera. Läs på sida 50.

Avslutningsvis önskar jag dig en spännande läsning av Samverkan 112!

ANNONSER