Nya abonnemang skapar fler användningsområden för Rakel

En nyhet är att vi nu har ett abonnemang för mobilt bruk, som även kan kombineras med positionering. Vi har också ett abonnemang som kan användas som larmöverföring med talkvittens, det vill säga verifiering av larmet med ett kortare individsamtal, säger Urban Rönnqvist, funktionsansvarig på MSB.

De kunder som sedan tidigare har Rakel telematikabonnemang kommer att få tillfälle att välja ett nytt abonnemang. Om man inte gör ett aktivt val kommer Telematik Bas ersättas av Telematik 1 och Telematik Utökad ersättas av Telematik 2 under nästa år. Mer information kommer i samband med nästa faktura.

Om telematik. Ett telematikabonnemang gör det möjligt att sända och ta emot data för olika tekniska funktioner. Exempel på användningsområden är överföring av trygghetslarm, sändning av driftinformation och portöppning.

Läs mer om telematikabonnemang för Rakel

ANNONSER