Uno Lundberg är ny vd för Falck Emergency


Sedan den 1 februari är Uno Lundberg ny vd för Falck Emergency i Sverige. Uno kommer närmast från en tjänst som Finans- och affärsutvecklingschef på Bravida Riks Sverige. Han har lång erfarenhet från olika positioner i flertalet säkerhetsföretag och har bland annat varit Vice President EcoBuildings Division på Schneider-Electric och CFO och Vice vd på G4S (numera Avarn Security). 

– Uno har stor erfarenhet inom ledarskap och förändringsledning och jag är mycket glad över att han nu blir en del av Falck. Jag vill också tacka Sven Engquist för hans fina arbete för Falck Emergency Sverige, säger Jakob Bomhult, vd Falck Emergency.

Falck har i över 100 år jobbat för att hjälpa människor i olika situationer och under det senaste året har en ny global strategi arbetats fram där fokus tydligare ligger på vissa kärnområden som bland annat innefattar verksamheterna ambulans, läkarbilar, liggande sjuktransporter och flera av de andra verksamheter som ligger under Emergency i Sverige. Uno ser fram emot att ta sig an rollen som vd för Falck Emergency i Sverige:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med ett så välkänt företag som Falck. Falck är inne i en förändringsresa och har en lång tradition av att hjälpa människor och det ser också jag fram emot att bli en del av. Jag har själv ett stort intresse för ledarskaps- och förändringsledningsfrågor så det är med stort intresse jag tar mig an den här uppgiften som vd. Tillsammans med alla medarbetare som varje dag gör fantastiska insatser är jag övertygad om att vi på ett bra sätt kommer fortsätta på Falcks fina resa, säger Uno Lundberg, vd Falck Emergency Sverige.

För mer information, kontakta: Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck: 073-373 01 12 Uno Lundberg, vd Falck Emergency: 073-310 33 96


 

Ambulans – Larmoperatörer ska få effektivare beslutsstöd

Sjuksköterskor vid Sjukvårdens Larmcentral i Uppsala, Sörmland och Västmanland hanterar cirka 100 000 112-samtal årligen. Nu ska ett bedömningsverktyg tas fram som kompletterar det befintliga beslutsstödet med information i realtid.

500 utryckningsfordon nyregistrerades under 2017

Här presenterar vi populäraste ambulansmodellerna.

Ny ambulanshelikopter i Region Jämtland Härjedalen

Som första operatör i Norden har Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) i dagarna satt in den toppmoderna helikoptertypen Leonardo AW169 i aktiv ambulanstjänst. Helikoptern opereras på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen och den ersätter den tidigare AS365 ”Dauphin” som företaget har flugit sedan 2006.

Ljusteknik erbjuder en helt ny dimension av säkerhet

Ljusteknikföretaget TopRight Nordic har fått nya beställningar från flera räddningstjänster i Sverige. Ordrarna gäller aktiva ljussatta farthinder som ger en säkrare arbetsmiljö i trafiken. Ordervärdet blir inledningsvis drygt 330 000 kronor.

Ny design i ambulansens sjukhytt förbättrar vård och säkerhet

VIDEO. Samariten ambulans använder ett nytt system av utrustning i sjukhytten. Resultatet har blivit en mer ergonomisk och säker arbetsplats. 15 ambulanser har detta system idag men tanken är att det ska bli fler. Ett längre reportage i kommande nummer (5/6 -2017) av Samverkan 112.

Curera AB vann upphandling av prehospital läkartjänst

Läs hela resultatet här:   

Upphandling av ambulansflygplan

Nu är kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg klara med sin upphandling av ambulansflyg. Förbundet har till uppgift att sköta all ambulansflygverksamhet i Sverige, på uppdrag av samtliga regioner och landsting. Sex ambulansflygplan köps nu in, tilldelningen av upphandlingen har gått till Pilatus Aircraft Ltd. Ordern är värd knappt 74 miljoner dollar.

Hög tid att anmäla dig till Mötesplats Samhällssäkerhet 2017

Mötesplats Samhällssäkerhet är en möjlighet för dig som arbetar med frågor som rör samhällets säkerhet, krisberedskap och totalförsvar att fortbilda dig, knyta nya kontakter och utveckla ditt arbete med dessa frågor.

Ny VD i Nilsson Special Vehicles AB

Styrelsen i Nilsson Special Vehicles AB (”Nilsson”) har tillsatt Fredrik Nilsson som tillförordnad VD. Fredrik sitter i ledningsgruppen, har gedigen erfarenhet av bolaget och kommer att fokusera på processer och effektiviseringar. Fredrik efterträder Karl Justh.